Coachen en begeleiden, wat is dat precies?

Gepubliceerd op 3 februari 2022 om 11:34

In dit blog vertel ik je meer over wat coachen en begeleiden door mij inhoudt.

 

Want misschien denk je, coachen is wel erg populair en leefstijl ook...

Laat ik beginnen met het feit dat ik bij de BLCN aangesloten ben. Dit is de beroepsvereniging voor Leefstijlcoaches. Hier kun je je alleen aansluiten als je een Post-HBO opleiding hebt gevolgd tot Leefstijlcoach. Dit maakt al een mooie schifting in het grote aanbod van leefstijlcoaches. 

Natuurlijk moet je ook een klik hebben met mij, je leefstijlcoach, daar is een diploma geen garantie voor. Het lezen van mijn website, spreekt mijn foto je aan en welk gevoel krijg je bij mijn Instagram-account? Dat geeft jou al een beeld of we matchen. 

Om daadwerkelijk het besluit te nemen om er met mij voor te gaan wil je weten wat je kan verwachten. In een gratis kennismakingsgesprek licht ik dat toe, hieronder beschrijf ik het. 

Lees het op je gemak en voel je vrij je vragen te stellen!

Coachen en begeleiden

Van start tot finish zal ik jou coachen en begeleiden naar die gezonde(re) leefstijl, die voor iedereen anders is. Daarom wel twee standaard pakket voor individuele leefstijlcoaching; kort en lang. De invulling is echt gericht op jou, persoonlijk en op maat, dat maakt de kans van slagen groot!

 

Hoe ziet coachen door mij er uit?

Voor mij is coachen -> jou centraal stellen.

Dat betekent dat mijn verhaal er niet toe doet, ik zie mezelf als tool, een hulpmiddel voor de ander. Wanneer ik jou coach zie je een Corine die:

-       gericht is naar jou door rustig en aandachtig te luisteren;

-       vragen stelt, ook de lastige en confronterende;

-       uitnodigt tot nadenken en zelfreflectie;

-       stimuleert, activeert en nieuwsgierig is naar jou;

-       kijkt naar de toekomst;

-       weet wanneer humor passend is.

 

Ik zal jou op een respectvolle manier bejegenen. Voor mij is dat belangrijk, ik wil zelf ook zo benaderd worden. Respectvol uit zich bij mij in vriendelijkheid, aandacht hebben, eerlijk en gastvrij zijn. Vertrouwelijkheid, een sfeer waarin alles te bespreken is, hoort daar ook bij, de basis van coaching.

Wanneer ik jou coach zie je een Corine die niet;

-       graaft in het verleden als jij dat niet wil;

-       komt met oplossingen als jij dat niet wil;

-       vertelt wat goed of fout is;

-       zegt wat jij moet doen;

-       oordeelt over wat jij doet of vertelt;

 

Hoe ziet begeleiden door mij er uit?

Voor mij is begeleiden -> jou ondersteunen

Hierbij staat voorop dat ik ondersteun op basis van wat jij nodig hebt, niet wat ik nodig acht. Omdat ondersteuning bieden voor iedereen anders is zal ik dat steeds per persoon afstemmen.

Ondersteuning zie je bij mij doordat ik:

-       begrip toon en geduld heb, er ben voor jou;

-       mijn werkwijze toegankelijk en begrijpelijk aanbied;

-       afwissel met verschillende werkvormen;

-       alleen die vaardigheden aanleer die nodig zijn;

-       help bij het eigen maken van je nieuwe gewoontes;

-       structuur en overzicht houd, de rode draad;

-       duidelijke taal spreek, verwacht van mij geen zweverigheid;

-       de juiste toon op het juiste moment zet.

 

Past dit bij jouw beeld van coachen en begeleiden? 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.