Slaapfood, de oplossing voor je slaapprobleem!

Gepubliceerd op 2 februari 2023 om 18:23

Het wonder is geschiedt, er is een oplossing voor slaapproblemen en het is... slaapfood!

 

Voeding die je helpt te slapen, je eet ervan en valt als een blok in slaap tot de volgende ochtend. 

 

Sorry.

Dat wondermiddel bestaat niet.

Heb je daarom wel geklikt? Omdat je zou willen dat het dé oplossing is, dat er een oplossing is, een wondermiddel...even iets eten en slapen.  Ik begrijp het wel, zeker als je al zo lang zo hard bezig bent allerlei tips op te volgen en je slaapt nog steeds slecht. Je grijpt alles aan wat maar kan helpen maar er is nog steeds niets dat helpt. En even dacht je, ik ga het lezen want wie weet....

 

Deze blog is om je te laten weten wat ik met Slaapfood bedoel en hoe ik dit gebruik. Ik deel recepten onder de noemer Slaapfood. Dat leek me een prima naam voor een terugkerend item, herkenbaar en het klinkt ook wel leuk. De naam omvat wat ik wil beogen; de invloed van voeding op je slaap overbrengen. Dat kan gaan over de positieve invloed maar ook de negatieve invloed. Want ja, die is er zeker ook! 

 

Graag maak ik ook meteen duidelijk wat ik NIET wil met Slaapfood.

Dat jij denkt;

- dat er wonder-slaap-voedsel is

- dat je gaan focussen op slaapfood/ voeding helpt

- dat veel slaapfood eten je nachtrust gaat verbeteren 

- dat slaapfood eten voor het naar bed gaan je helpt om beter in te slapen.

Dat is niet mijn bedoeling, zo werkt beter leren slapen niet!

 

De recepten die ik met je deel onder de noemer Slaapfood bevatten gezonde ingrediënten. Geen toegevoegd suiker en zout en zoveel mogelijk onbewerkt. In de recepten verwerk ik ingrediënten die tryptofaan bevatten.  Tryptofaan zit in eiwitrijke voeding, de hoeveelheden tryptofaan zijn vaak klein, het zit vooral in haver, banaan, zaden, pitten, ei, kaas, kip e.d. 

Tryptofaan is een essentieel aminozuur, dat betekent dat je lichaam dit niet zelf aanmaakt. Je haalt het uit voeding. Tryptofaan heeft invloed op de aanmaak van melatonine en daarmee invloed op je slaap, het zorgt er voor dat je je slaperig gaat voelen. Omdat er veel meer factoren bijdragen aan slaperig worden is alleen met voeding bezig zijn niet de oplossing. Misschien krijg je al gewoon voldoende binnen met je huidige voedingspatroon.

 

De Slaapfood recepten zijn, zoals ik eerder zei, gezonde recepten, met soms het extraatje tryptofaan. 

 

Ik vraag je Slaapfood niet te zien als het wondermiddel voor je slaap. Je lichaam voorzien van de juiste voeding is goed voor jezelf zorgen! Zie Slaapfood als een bijdrage aan je gezonde leefstijl en daarmee je gehele gezondheid.  

 

Want werken aan je slaap is ook werken aan je gezondheid! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.