“Wacht niet op een goede nacht, zorg dat het er één wordt”

Sinds 2021 ben ik, Corine Strijbosch, werkzaam als zelfstandig Leefstijlcoach. Graag vertel ik je op deze pagina wat mij ertoe heeft gebracht leefstijlcoach te worden met Slaap als specialisatie. Steeds meer mensen ervaren hun slaap als slecht. Daarom draag ik graag mijn steentje bij, zodat jij een meer ontspannen relatie met slaap krijgt, uitgerust opstaat en meer energie ervaart overdag!

Voordat ik de opleiding tot Leefstijlcoach begon had ik leidinggevende functies bij kinderopvangorganisaties. Ik werkte met medewerkers die professioneel en kundig waren, enthousiast en betrokken bij de kinderen. Toch namen ze niet de volledige verantwoordelijkheid, ondanks de passie voor hun werk. Veranderingen in beleid en wetgeving, het verplichte hen het werk steeds weer anders in te richten. Hierdoor zaten ze niet lekker in hun vel, terwijl ik dat zo graag voor hen wilde.

Het  voelde als in een spagaat. Aan de ene kant coaching om hen beter in hun vel te laten zitten aan de andere kant sturen op resultaten en doelen. Dat ging voor mij niet samen, ik besloot te stoppen.

Duidelijk was dat ik met coaching verder wilde, zonder opgelegde regels van bovenaf en zonder teveel administratieve ballast. Vanwege mijn interesse in gezondheid, mijn eigen overgewicht en gewichtsverlies, kwam Leefstijlcoaching in beeld. Mijn nuchterheid hielp me bij het maken van een keuze, het werd (nog voor COVID-19) aangemerkt als beroep van de toekomst, dat trok me over de streep. En wat was het fijn om weer te studeren en nieuwe kennis op te doen. gedurende de opleiding werd me duidelijk dat ik een eigen onderneming wilde en na de diplomering begon ik ‘Werk aan Leefstijl’.

Ik startte met het begeleiden van groepen voor het programma Leefstijl in Balans. Tijdens dit 2-jarig programma komen alle leefstijlthema’s aan bod, bij de groepsbijeenkomsten maar ook bij individuele coachgesprekken. Het viel me op dat het thema Slaap veel oh’s en ah’s opriep. Ineens begrepen deelnemers wat het effect is van hun slechte slaap, dat het logisch is dat ze moe wakker worden. Herkenning en erkenning bracht veel emotie teweeg. Dat was voor mij de doorslag om slaap te kiezen als specialisatie. Ik heb diverse deelnemers zien opbloeien doordat ze hun slaapgedrag konden veranderen, in kleine stapjes. En wat dat deed voor hen, er kwam weer energie, zin in het doen van leuke dingen en ze voelden zich weer een fijner mens!

Dat is wat ik ook wil voor jou.

In alle rust, met voldoende tijd, aandacht en betrokkenheid bespreken wat er precies speelt bij jou, wat ervaar je als probleem en waar wil je naar toe, wat is je wens. De belangrijkste vraag die ik aan het begin van onze gesprekken stel is ; wat wil jij bespreken? Dat is mijn uitgangspunt.

 

In mijn coaching gemerkt dat wanneer jij 100% verantwoordelijkheid neemt je inzicht krijgt en beseft dat je wel degelijk iets kan veranderen aan je slaap. Door actief in kleine stappen aan de slag te gaan verbetert je relatie met slaap! Dat gun ik jou, daar wil ik voor gaan!

Ik ben meer dan alleen Leefstijlcoach, ik ben blij moeder te zijn van onze twee zonen en dochter, ik ben getrouwd met Jan. We wonen nog even in Berkel-enschot en verhuizen binnenkort terug naar Tilburg.

Een gezonde leefstijl is een belangrijke basis voor lekker slapen, dat draag ik zelf uit, ik wandel, fiets en lees graag. Ik zit op teken-schilderles (vogeltje, bijeneter, is eigen werk) dat geeft mij uitdaging en ontspanning. Dat heb ik weer opgepakt omdat ik dat vroeger met veel plezier heb gedaan en nu weer! Nieuwe dingen uitproberen, leren en grenzen verleggen dat heb ik nodig.

Je kan me regelmatig vinden in Tilburg of een andere leuke stad voor een kopje koffie of gezellig drankje met vriendinnen.  

 

Maar, even terug naar slaap, als jij jezelf serieus neemt en je wil er 100% voor gaan, er energie in steken dan passen wij bij elkaar! Ik coach je dan graag naar Uitgerust Opstaan!

 

Groetjes Corine.